top of page
A PINT OF SCIENCE

A PINT OF SCIENCE fesztivál célja, hogy érdekes, szórakoztató előadásokkal közelítse a tudományt  a közönség számára – mindezt egy könnyed légkörű szórakozóhelyen! Olyan platformot szeretnénk biztosítani, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy megvitassák a kutatást azokkal, akik azt végzik. Önkéntesek, posztgraduális és posztdoktori kutatók csapata hozta létre a közösséget 2012-ben. A fő fesztivált évente három napon keresztül, májusban, egyidejűleg rendezik meg a világ kávézóiban és italozóiban.

 

Történet

2012-ben Dr. Michael Motskin és Dr. Praveen Paul a Londoni Imperial College két kutatója volt. Az ő kezdeményezésükre került megrendezésre a „Meet the Researchers” nevű esemény, amely Parkinson-kórban, Alzheimer-kórban, motoros neuronbetegségben és sclerosis multiplexben szenvedő embereket hozott be laborjaikba, hogy megmutassák nekik, milyen kutatásokat végeznek. Ez mind a látogatók, mind a kutatók számára inspiráló volt.

A két kutató ez után úgy gondolt, hogy, ha az emberek szívesen bejönnek a laboratóriumokba, hogy találkozzanak kutatókkal, miért ne hoznák ki a tudósokat is az emberek elé? Így született meg PINT OF SCIENCE. 2013 májusában megtartották az első  fesztivált, amelyen szakterületük legnagyobb nevei szerepeltek, hogy elmagyarázzák úttörő munkájukat a tudomány és a sör szerelmeseinek. Természetesen fantasztikus siker volt!

347410033_1790916451325201_7325397296140193344_n.jpg
2023 májusa

2023-ban másodszor került megrendezésre Magyarországon a PINT OF SCIENCE. Ekkor két helyszínen tartottuk a fesztivált Budapesten: a Hoff House adott otthont az első napnak, míg a Három Holló látott vendégül minket a második és harmadik napon.  

bottom of page